Hmeichhe bem dan awlsam

iCapture Life 598,838 views Jul 10, 2018 · Hmeichhe tam ber chuan ni 28 inkar danah an nei tlangpui a. “ATIRIN Pathianin lei leh vân a siam a. Ni 28 kher kar dan lo pawh, a aia hma deuh leh rei deuh zawk te, mumal lo taka nei te pawh an awm tho thin. 3. Chhûl a va thlen chuan, IUD chuan naute insiam chu a lo dang thei a, nau paina a titâwp thei a ni. Hnahthial nula Hlumawii hian vote hmu sang zawk mah se, judge te’n an thuneihna hmangin thutlukna an siam a, Grace-i chuan vanneih pui zawkin hmeichhe Mizo Idol hmasa ber a nih phah ta a. Chumi thu chu khuaa miten an hriat chuan an ngai pawimawh ta hle mai a. be/X7WmIcfAzCY For copyright matters please contact me:  15 Jan 2019 100% in ka chiang,ka tih dan chiah chiah a i tih ve chuan i hlawhtling ngei ngei ang. 7. Hmeichhe that lohna - Thil vâr chhuakahA zung, a rah, a hnah, a kungte chhum pawlhin, a chhumna tui a chanve thleng chhuan kang hnuah thilt fim (filter-puan pan emaw in) tur a ni. Chutiang thu hriatthiam awlsam tak leh ropui tak si hmang chuan, Bible chuan Pathian Lehkha Thu a bu pum pui chhûnga Mi pawimawh ber—engkimtithei Pathian, Jehova chu min hmêlhriattîr a ni. A kherh dan erawh hi chu tun hnuah hi chuan kuthruih ni lovin thaihruih a ni ta zawk Bluefilm leh Zang Hrawt Loh Hlawkna 6 Ka Tawnte. Jun 07, 2018 · Z iaktu – Papari Robert KC (L) (Nupui tha nih dan tur lam hlir kan sawi a, pasal ten nupui te tihhlim ve dan tur thung aw. he blog hi i hlawkpui ngei ka beisei. Hei vang hian mipa pawhin a nupui kawm hlimna lamah mahni chauh inngaihtuah lovin nasa taka a inenfiah a ngai hle tih hriat a pawimawh. I chhut dan tur chu i thi neih thin dan ang ang a, a lai tak tihna a ni. Mi Ropui Te Kamchhuak Lawrkhawm 1. Kan duh ang chiah kan zawng kual hrep a, chumi hnuah video pakhat atangin a dangah kan kal kual leh a. Kan leilung te nasa taka pressure pe in tam leh zual tharchhuak thei turin kan lei hi kan sawrfu tluk tluk a ni ber awm e. Dawt hrilh tur che chuanin sawrkar (government), sikul zirtirtute leh khawtlanga mi upate an awm alawm. A tak a tih hian hlimna a rawn thlen fo lo. Lungpui pawh lungtein a kamki loh chuan a awm thei lo. ) Nupa hlimdun lem lo pawhin a inneih ve reng theih laiin hlim taka dam hun chhung hman dun hi chu duhthusam a ni a, kan tum ber tur pawh a ni. I do not pray for success, I ask for faithfulness. Dik lohna neih hauh loh chu a ṭha e, amaherawhchu thlèmna tawn hauh loh chu a ṭha si lo a ni. 27 Apr 2020 Up next. 27 Nov 2018 Music: The Bluest Star - The 126ers Music Link: https://youtu. . Hmânlai chu sawi loh, kan nu leh pâte hun lai maiah pawh khân nupui pasal inneiha man leh mual hautak avângin nupui neih hingaihzam mai mai chî a ni lo a; ngaihtuah ngun Sawi dan awlsam dan ber chu zir dan system dang ani mai. "Thil thlen dan min han hrilh teh le". Chu chu khawizû nen chawhpawlhin chawei fian khat zelin zing leh tlaiah in tur a ni. Chutiang chu a nih vangin, mihringte khawsakho dan leh inzawm dan tur pawh chhungkua atangin a buatsaihsak a. Ka ngamtlak a, ka hau fo a, a haw lo, a sim hek lo. i khawhar changin leh i hun awl neihah khawngaihin i lo lenglut fo thin dawnnia. Chu chu kan hmeichhe bêm dan ṭ ha ber a ni. Jan 27, 2017 · A tlawh zing tulh tulh a, a ngampa tial tial a. Tichuan, an khua chu kulhin an hung chhuak ta vek a. Working. kum4 chhung a ka mipa duh em² kha kan ti ve chhin teh ang. Lianzela Source: Chanchin Thar Hetiang a nih mek lai hian khawvel hriata mi che rawva, rap thlak taka che, an nun rawn vanga hria Jun 20, 2011 · Eng nge ni Favicon chu? Favicon chu ‘favorite icon’ tihna mai a nia, Bookmark list, leh browser kil sira, kan duh thlalak emaw icon emaw lo lang hi a ni maia, Avatar nen inang chiah lo mahse, an inzul hle. Mizoram chu Union Territory dinhmunah hlan kai kan ni a. 28:8 A pung uma a sum tipungtu chuan Mi rethei lainattu tan a khawlsak a ni. Dec 07, 2008 · Kum 1960 leh 70 velah khan hmeichhe pakhat chu AR Camp ah hian inzuar thin a awm a ni tih hriat a ni a. Heng mite hi rualkhat chhuak middle sikul kan neih hmaa Pingkhone khuaa zuk zir ka hriat chhunte an ni. Chunglam melh pahin a kut a elh neuh neuh a. Feb 10, 2015 · Nuchhungi English Medium School Hnahthial zirlai chhuanawm te kan chhuang a, school ti hmeltha-tu an ni a, an zahawm a, hmeichhe chakna (strength of women) sawr chhuak thei Mizo hmeichhe zing ami an ni. Darthlalangah inen la, i taksa hriselna lamah harsatna i neih leh neih loh awlsam taka hriat theih dan a awm niin mithiam ten an sawi. A HMAN DAN: Condom hman dawnin fimkhur taka tih a ngai. Watch GilBert. Sial rangin sial rang a hring, sakawlin sakawl a hring, Sunhlu kungah thei dang a rah ngai lo. Heng kan thu tarlan tur zawng zawng hi a ziaktu pawh hian ka la apply tur chauh a nih hmel a, chuvangin ka thiante (mipa lam a bik takin) kha lo lungngai suh u. Zu hnathawh dan, ruih nawm dan, a sehhmehah enge tui…. Chung boruak kara zuk zir chhunzawm ka hriat chhunte chu, Pastor Lalzawngliana, Tv. Apr 29, 2020 · Chutiang Dan siamte zawm chu kan tih ve tur (Fundamental Duties) te zinga mi anih thu Article 51-A of the Constitution of India ah kan hmu bawk. Tui chawi, thing phurh, buh den, buh thap, chaw chhum, vawk chaw pek, ar lawi an ti vek a. 2. 16 pixels by 16 pixels icon - a ni tur ania, file extension chu . Rai loh hun hriat awlsam dan ber chu before and after 7 days an ti thin, chu chu period zawh ni7 thleng safe, period leh hma ni 7 safe tihna ang a ni. By: Prof. Jul 25, 2011 · “Hmeichhe khawsak tha chu a pasal tan lallukhum a ni a, Zahpuiawm tak thil ti erawh chu a ruh timawihtu a ni. Mi huaisen eaw Mi vannei emaw chuan awhna an tuar thei thin. Nun hi zir zui lova a taka hman a ni ** LeGouve 2. HMANGCHANG BLOG :- He blog hi a khat tawk a update reng ani . "Alex, ifarnu khan kum 19 anih laiin nasa taka pawngsual tawk ve se engtinpawn awm se idem bik lovang" ati. "Ka mit ala lutuk a ka lei ve tawp, Hmeichhe bun leh Mipa bun pawh ka hre hrang lo" Awlsam zet chuan ka lo ti a, A tap hliam hliam amaw ka tia, Naute mawza vâng mai maiin a hlim leh êm êm tawh, Hmeichhia hi chu an mak ve ngawt mai. Twitter. (Hmeichhe SEX damdawi (Sildenafil Citrate-Womenra) hmeichhia Sex lama chak lote tana siam pill pawimawh tak a ni. Kan lunghnual a nih chuan Sâm 64:10-a thute hian min tichak thei tak zet a. 3163. ‘Na’ hian a hma thu a zawm leh zawm loh azirin a awmzia a danglam daih thei tih ngaihtuah miah lo pawh kan tam hle awm e. Dan tha chuan thil dij tih a ti awlsam a, chutiang bawkin thil dik lo tih a ti harsa a ni. 4. } COSMETIC HL Jan 25, 2019 · MIFING THU LEH AN THURIL SAWITE – PART 2 . – Montesquii. Update: January 21, 2017 Thenkhatin hmai bawl (acne) tawrh hrehawm zia an hriat miah loh laiin thenkhat tan chuan hmai bawl a awm miah loh hi chuan amah ringawtin ni nuam tak a tling pha. 5. - Duration: 14:35. Mahni infak leh sakhi ngalah engmah a bet lo. Aug 27, 2017 · 1. Puitling zu in ai hian an hre daih zawk a, hmeichhe zingah pawh in thei fe fe, an zu/grape wine/zawlaidi in thin zak map lova titi na a sawi ham ham pawh an kat nawk tawh mai a nih hi! Sep 02, 2017 · ka blog tlawmte i lo tlawh ve avangin ka lawm e. Keini aia innei hnuhnung zawkte pawhin fa min neih khalh fo takah chuan confi. Thlêmna satliah-a tlu mai a ni lo tih hre hmasa ila. Ka nupui duhzawng Part -1 ah khan Ka nupui tur chu engtiang mi nge,engtiang rilru pu nge,eng ang hmelpu nge tih zawng zawng kan lepse tawh a. Chu chu nau tihtlâkna ang a ni ang. Chutah, " Ka û tana ka tih a ni a. Ruah sur chu a bang tawh a, van pawh a thiang leh tan tawh a, kawngka leh kan milem siam pawh chiang lutuk lo chuan ka hmu thei leh a. a har thinin thiante fiamna pawh haw hleithei siloin a dawnsawn a nuamlo thin khawp mai. Birthday party/Chaw ei khawm/ Inneih lawmna etc – Hetiang puipun nikhua ah hian star zawng tak hmuh an awl hle, i star tak i hmuh chuan i hnaih hret hret tur a ni. An duh zawng mipa zingah kan tel lo […] Hmeichhe naupang inven dan inzirtir Aizawl Dist Child Protection Unit (DCPU) leh Mizoram Amateur Taekwondo Association (MATA)-te chuan May 6, Inrinni khan Republic Vengthlangah RMSA hnuaia hmeichhe naupangte mahni inven dan (self defence) zirtirna a kalpui meka instructor 40-te pualin training an buatsaih. Facebook leh WhatsApp hman dan him leh tha kan sawi dawn a Facebook leh WhatsApp hi Internet kaltlanga inbiakpawhna hmanrua a ni a, Facebook hi social networking site niin, WhatsApp hi Cross Platform Mobile Messaging Application a ni thung. Apr 30, 2016 · "Ka ni alawm, hmeichhe derthawng leh tihnat awlsam tak ka ni asin" tiin min chhang. Chuta 'ani paw'n a ti' tih thu han hriat tawh chuan krismas chu nuamsingkhaw a ni tawh mai! Zu leh mipat hmeichhiatna nen kan hmang lo, mahse, krismas laia arkanpui tur kan neih tawh chuan kan hlim em em a ni ringawt. zawt chhin mah rawh u. Dan anga inneih pawn awmzia a nei tawh lo. Liana tih dân takah, Mizo Customary Law hi kan la nei rêng em tih te pawh a ngaihtuah theih rum rum âwm e. Mi fiam a ching a, hnung lam atanga mit hup leh ka hnute rawn tham Feb 18, 2018 · Post edit pahin tlem azawng ka siamtha a,chhiar anawm zawk nan leh hriat a awl zawk nan ka siam tha nual a a hma post original kha chu a chhangchhe emai a, blog siam tirh lam deuh a mi te a nih avangin a hnawk deuh nuaih a nih kha!. A kherh dan erawh hi chu tun hnuah hi chuan kuthruih ni lovin thaihruih a ni ta zawk Hnahthial nula Hlumawii hian vote hmu sang zawk mah se, judge te’n an thuneihna hmangin thutlukna an siam a, Grace-i chuan vanneih pui zawkin hmeichhe Mizo Idol hmasa ber a nih phah ta a. MIZO HELPLINE SHOW 7,245 views · 5:41 · Hmeichhe Textnaa Mipate Tih Sual  21 Dec 2018 Yesssssssss ka bem ve dawn. Loading Unsubscribe from Watch GilBert? Cancel Unsubscribe. Apr 12, 2019 · Victim kha Christian hmeichhia a lo nih hlauh phei chuan thuneitute chuan a report tu chu lu pawh khuh duh lo, inchei dan in a zir loh vanga a chunga thil thleng, amah dik loh in a hrin chhuah tiin thiam loh a lo chantir zêl ṭhin tiin Magdy chuan a ziak a, 2017 UN report kan thlir chuan Madgy-i thusawi hi rinhlelh rual a ni lo, Egypt mipa 64 Jun 25, 2011 · Mobile themes hi chu kan hre vek ang, mahse engtin nge mahni duh dana awlsam te siam dan erawh kan hre vek kher lo mai thei. Fa neih chu ka awt khawp mai. Sibyl Gaming. ** Benjamin Disraeli 3. Kulh bang bulah chuan khuaa lut leh chhuakte ke hniak hmuh theih ngeina turin vut an phul chhuak vek a. Dàn ṭha chuan thilṭha tih a ti awlsam a, thilsual tih a ti harsa a ni. Zirna leh mawng sawi inzirtir chu a inpersanah mi thenkhat chuan an ngai maithei. Nuchhungi English Medium School, Hnahthial hian theih tawp chhuahin zirlaiten kawng hrang hranga hma an sawnna tur a ngaihtuah reng thin. Historian tam takin an ziah dan chuan kan pi pute kha Kawl rama an awm lai kum 1200 hma lam khan silhfen leh puante neiin lo khawsa tawh mah se Kawlram an chhuahsan a, Than tlang an han luah khan a ram a ṭha loin, late an ching thei lova. 29 Apr 2020 I nupui ni lo hmeichhe dang i bem tawh em? PART 2 | Yes Or Ka Crush ka bem hlawhtlin dan Tactic | Khawlbawm Channel - Duration: 4:48. Thlalatute it zawng tak an nih phei chuan sum an hnar zo lo mai thei. Awm maimai hun reng reng an nei lo. Kan hnam puan zingah chuan tihdanglam vak lohva vawiin thlenga chhawm nun awmchhun a ni hial awm e. O. Naupangin enge an zir tlangpui? Mahni inrintawkna (self-confidence), mahni a insingsak theihna (independence), dawhtheihna (patience), chetfel leh puitlinna kawng hrang hrang bakah taksa peng hrang hrang hman thiam (motor skills) te an nun chhohpui dawn ani. Mawl zawh poh leh mahni thu duh a na ting mai a ni. Part-2 na ah chuan tlemin hma kan sawn hret anga,innei thei turin enge ka beisei tih te kan chhut leh ang. Thinghmarcha her dip nen a kan hi a tui dan a dang em em bawk. A haw pahin mipa naupang emaw hmeichhe naupang emaw a ru haw thin a. Mizoram PCBR principal investigator Dr Eric Zomawia hnen aṭanga thu dawn danin, India ramah cancer hluar dan chhui chiang turin kum 1982-ah Indian Council of Medical Research (ICMR) hnuaiah National Cancer Registry (NCRP) din a ni a; NCRP hnuaiah cancer registry chi hnih - Population Based Cancer Registry (PBCR) leh Hospital Based Cancer Registry (HBCR) a awm. Jan 25, 2018 · ka blog tlawmte i lo tlawh ve avangin ka lawm e. Search Apr 19, 2020 · I nupui ni lo hmeichhe dang i bem tawh em? PART 2 | Yes Or No | Khawlbawm 3 Ka Crush ka bem hlawhtlin dan Tactic Hmaituamna siamchawp dan awlsam | Khawlbawm 3 - Duration: Dec 21, 2018 · Hmeichhe Tana Mipa Bem Thluk Dan 100% in A Rintlak Thlan atangin a case chhuitute a pui| Indian mihausa chhungkaw bo dan mak leh rapthlàk Hmeichhe tan hmangaihtu der leh hriattur pawimawh Aug 28, 2019 · I. A hmasa lamah hmanraw changkang deuh hmanga zei em em dan kan in hlui tawh a, tun tumah chuan khami nei remchang lo tana zei ve theih dan, in zawhna tam ber chu chhan in a lo awm dawn ta! A va han rapthlak lehzel ve le! Kumin zet chu, zei hlawm em em ila a ni ringawt mai. Mizo nula chhelo leh Mizo hmeichhe chhelo tih tur nge Mizo nula chhe lo, leh Mizo hmeichhe chhe lo tih zawk tur tih sawi kan tum lem lo. 6. Thil tisualtu te man leh a kaihhnawih (Criminal Law) chungchangah Parliament chuan ‘The Code of Criminal Procedure, 1973’ (a tawi zawngin ‘CrPC’ tiin sawi tawh mai ila) Dan a siam a. Help Mizo. ka vei rei tawh  5 Mar 2019 Hmeichhe Textnaa Mipate Tih Sual Thin | Mipate Zawm Ngei Ngei Tur. Thil hote nimahse, a hlauhawm tih ka hria a, Sawrkar hna leh eng eng emaw-ah hman phei chuan Jail tan ka duh miah lo ania, ka hmingte in lo sawi reu reu anga, hahaha (fiamthu) Heta ka ziah hi a taka hmanga buaina a awm chuan a mawh erawh ka phur lovang. Facebook. (Gladstone) Daltu awm hauh lohna kawng i hmuh theih chuan, chu chuan khawimah a thlen lo mai thei che a ni. a, a awm dan ang chu an tha en liam mai mai thin a, mahse a rilru a sual miah lo thung. Chu chu Hmeichhe Chi kawngah (Fallopian tube) a ni thei a, a nih loh leh chhûlah a va lût thei bawk. Mahse before 7 hi chu a hlauhawm deuh toh mai thei, mipa chi te hi Ni 3-5 thleng an dam theih avangin a safety vak lo mai thei. Hetianga a huho a picnic/huana an kal reng reng chuan an thlen veleh a hotu berin mau tlawn sei thei ang ber pahnih vel sat sela, insuk/picnic-na bulah lak mai theih a dah tur. Titi thiam tak a ni a, a titi ngaithla hian an kil bial luih thin a, a changin zahmawh rawngkai deuh te hian a pawt a, an nui leh dar dar thin. docx; thlalak chu . Thinghmarcha nen a kan te hian a tui khawp mai. I pasal ta chu a khawng nazawngin inpâwl a châk tihna a ni vek lêm lo. Khawtlang tana mi hnawksak leh chimawm te laka ‘tlangsawi’ an kalpui dan pawh hi a tuartu tan thubuaia lak theih a ni lo, lalin a titute a tan ru tih an hriat vang a ni. Tun tumah hian Times of India health section-in kan hmel hmai awmdan atanga kan taksa hriselna chungchang hriat theih dan ni a an sawi te kan rawn tarlang e. Zu khap hi a tul lo Jan 29, 2015 · Hmeichhe ho lah chuan huat en a en lem lo in "in van uang tak" tiin an lo thlir liam hlawm a. 15 Jul 2019 Hmeichhe bem dan ( whatsapp status). A chil a lem khawlh a. Mahse, judge te’n thutlukna awlsam tak an siam bik hauh lo mai. Chutia in zawrh chu dan in a phal loh thil a nih avangin chu nu pawh chuan a 'dawr' chu a khar chhunzawm ve leh mai a. L. A khawpui len dan azirin kulh kawngka an neih zat a inang vek kher lo. A STYLE ALA NGAI RENG… Thlêmnaa a tlûk avangin Evi kha dêm ngawt suh! Setana khân kan thlâhtute kha awmze nei takin a lo thlêm a, Evi kha hmeichhia zawk mah nise, Setana thlêmna îtawm tak te kha an nupa tân awmzia nei dawn êm-a a hriat avangin hnar phal lovin a zawm ta mai ni zawkin a lang. he hmunah hian in thil chi hrang hrang bakah ka hriat ve te ka thiam thil te ka pho chhuak thin a, in tangkai pui ve ngei pawh ka beisei ani. A pasal pawh chu a thinrim viau a, mahse a’n ngaihtuah chiang a, “Pawisa chhar chhûng te chu a rei hleinem! A dah rual rualin rang takin i chhar ang a, engmah a ti hman lovang! Pawisa neih dan awlsam ani mai alawm! Mahse cheng 2000/- phut la!” tiin thurâwn a pe ta a. Apr 30, 2016 · The Sweet Madness Chapter-14 SANGSANGI P. Mi chhe sawi chu koh aiin an hnai. Mar 20, 2016 · Kan nun siamthat nan chuan chhungkaw inenkawlna tha a pawimawh ber in ka hria. Mihring hmelma ber mahni a ni. Hmeichhe pakhat mahni hmeichhepui kawp thin chuan - "Mipa kawm aiin a nuam zawk, a zei si a, a vawrtawp ka thleng zat zat thin a, a manhla khawp mai" tiin ka zawhna a chhang a, mak ka ti hle. Ka fiah ta. A software chu a awm ngei ang ka ring, mahse hetah, online atang hian siam a awl in, option a tam mai bak ah, duhthlanna zau tak min siamsak tel bawk a ni. Dâwr tam takah chuan mi tam zâwkte duhzâwng thawmhnaw ang chi chauh an zuar ṭhîn a. Midang thah tur la awm nise awlsam takin ka inmantir hauh lo vang che u. Srilekha(18) chuan a cousin Class- IX zirlai D. ziaawm dawn tih hmeichhe hmeltha deuh chu kan it a, hmelchhe deuh kan it lemloh dan atangin ka hrethiam vek. Judge Blackstone-a chuan England Dan a sawifiahnaah chuan, “Bible hi England Dan nena inkungkaih tlat a ni,” tiin a sawi. Pawn chhuah leh hmeichhe … Jul 19, 2016 · Hetianga mipa leh hmeichhe kawrkilh awmna lam a inang lo tlat mai hi a chhan a ril ve riau asin! Today show-ah co-host Matt Lauer leh Savannah Guthrie ten ‘What’s Trending’ segment-ah Ningani kalta khan hemi chungchang chhuina hi an nei a, mipa leh hmeichhe kawrkilh awmna a inan lohna chhan hi kum zabi 13-na lai vel atanga lo intan daih Jan 06, 2016 · Tui in turin sakawr lui khurah I hruai thei, mahse I insak thei lo. T(information technology) lam mizo ten tam zawk leh mahni tawng a kan chhiar theih tur buatsaih a mithiam zawk te rawnlo leh mi mawlber te pawhin awlsam zawk a kan hriat zung zung theih hi aduh ber ani ti ila ka sawisual anih pawh in min lo ngaidam sela!! Leitha Siam Dan Awlsam: Economic-a hmasawnna thang zel leh ei leh bar kawnga mamawh pung chho zel hian kan ram hi nasa takin a chinglet vel a. Loading Unsubscribe from Sibyl Gaming ? Cancel Unsubscribe. A zavai chuan darkar tam a lo ni hman thin. Jul 05, 2016 · Hmanlai Kulh Kawngka Thuthlung Hlui huna khawpuite chuan kulh an nei hlawm a. Nu leh pa tinte hian kan fate hi eng ang mi nge an nih hriatchian hle tum ila, chu an mizia ang chuan enkawl in, ven ngai venpui ila, chutiang kawng chu kan insiamthat theih dan kawng awlsam ber niin ka hria. Mizo Thufingte 1. Ka duhkhawp loh em avangin athian kawm ngun ber Mami chu ka dawp ta ngat ngat a. Tun thlengin he puan hi kan la vawng nung reng a. Sisters of Loreto hmeichhe puithiam sikulah chuan English tawng nasa takin a zir a, a tum ber chu India rama mi rethei sikul naupangte lehkha zirtir a ni. ** Publilius Syrus 5. Help Mizo Mi Hipna Ngah Theih Dan Awlsam Leh Tha. Dec 31, 2017 · STROKE leh HEART ATTACK laka fimkhur a ngai ta ***** ZONET Cable TV - Zoram Kalsiam Programme in tunhnaia 'Stroke leh Heart Attack' chungchanga Dr Eric Zomawia, Dy Director cum State Nodal Officer NCD leh Dr Debby Lalremruati Cardiology dept. Zu khap hi a tul lo May 26, 2019 · Kan fate hian awlsam zawk a sum lakluh hrehlohna an nei thei a. Hlim taka awm chu a awlsam reng lo. Kan hriat theih dan tur awlsam ber chu - Kan san zawng (height) hi Centimeter in teh ila chuta tang chuan 100 paih ila, chu chu kan rihzawng tur duhthusam chua ni. Internet-a hmeichhe saruak thlalak leh sex video hrang hrang en thin mipa chuan mipa dang aiin a zang a hrawt ngun deuh nge nge a ni. Oct 26, 2019 · Hmeichhe fel leh nupui atana ṭha tehna pakhat chu la deh an thiam leh thiam loh a ni. Mipa hian hmeichhe hlim thei tak an ngaina thin. Sidon khaw hmar lamah khuan khaw pakhat 'Gebel' a awm a, chu khua chu phairuang lehkhapuan siam chhuahna hmun a nih avangin Grik ho chuan Biblos tiin an kova, chu chu lehkhabu tihna a ni. Pinterest Jun 26, 2018 · Thlalak hluiah 1920 hma lamah hmeichhe inbel hmuh tur a vâng hle. Tun tumah hian khang ka’n thu chhiar tawh hrang hrang leh thiante thurawn leh titi hrang hrang bawl khawmin i han kur nguai nguai teh ang. Lianzela Source: Chanchin Thar Hetiang a nih mek lai hian khawvel hriata mi che rawva, rap thlak taka che, an nun rawn vanga hria Jun 19, 2011 · Ka ziak angem aw? tiin vawi tam ka ngaihtuaha, thlohpui rorel ang chiah nilo mahse, vawi tam ka ngaihtuah a, ka ngam chiah lo. Mahni rih tur aia rit kan nih chuan in controla, kan rih tur ang chiah hi a pawimawh hle a ni. Jul 05, 2013 · Zanah chuan a pasal hnênah chuan an pu in a tih dan chu a hrilh a. Sawn man pawh chu ti sang sela a thatna lai a awm tho a, a pawimawh ber chu Nupui pasal neih dan chungchang leh hnamdang neih chungchang dan leh dun in neih mumal a ngai a, inzirtir a, hman chhunzawm nghal a ngai a, Tleirawl lai a nungchang mawi leh, Virgin lova pasal neih pawi zia leh zahthlak dan, Sex education te hril hria ula, dan mumal tak Jul 08, 2016 · Kan Mizo hnam dân (Mizo Customary Law) te pawh kan legislate hnan țûlna a lo awm ta zêl a; amah Pu K. Thla 2 (ni 65) chhung porn leh zang hrawt lo result: 1) Nitin hun hlu ka dawng let leh. . May 06, 2016 · Entirnan- Pathiana Mi nung pathumte chu, ‘Pa, Fapa leh Thlarau Thianghlim’ an ni a, pa leh fa inlaichinna neiin a inpuang chhuak a, amah ringtute chu a fa atan min siam a, amah chu kan pa a ni. Rihzawng tur = 160-100=60 Kg). 1. A nuam lo bik riaua hriatna an nei ṭhin. Hmeichhe World Cup-a sawi hlawh ber chu VAR a ni a, video assistant referee rawn loin referee-ten match an hmang zo meuh lo a ni ber! USA-in Spain lakah vawi hnih penalty an hlawh chhuak a, an penalty hnuhnung zawkah hian VAR hman a ni - referee Katalin Kulcsar-i'n penalty a ham phawt a, VAR team lam aṭangin review tura thurawn a dawng. Mahse, hmeichhe chhûl pâwnah naute insiam châng a awm thei tih finfiahna ṭhenkhat a awm a. 0. – Gladstone. Mizo school girls duhawm tak an ni. Feb 26, 2017 · 28:6 Mi hausa awm dan dik lova awm ai chuan Mi rethei awm dan dik taka awm chu a tha zawk. Kan fate min enkawlpuitu pawh ni hleiloten kan phalna la lo va, an thla an lo laksak leh an pholan hi remti lovang u. Jul 21, 2015 · Hei vang hian alawm inthen te an tam em em ni. Jan 29, 2015 · Vawiin pawh hian chawlhkar tawp Inrinni ani a, Nizam khawpui tia hriat lar thin Hyderbad khawpui laili lai velah chuan ruah a sur cherh cherh a, Uppal venga a cheng Engineering course zir theih nana counselling nghak mek N. V Rf'n a putea pension an lawm na tur ah a buai tur thu sawi a pui tur a min sawm vangin ka kal ve leh rawih a, ka hreh ru khawp mai, ka chahthlak zan atang khan kan in hmuh leh pawh in min en dan a dang vek tawh in ka hria, min hau chak min hau ngam si lo in a awm a ang ber! min en zuk a, rang zet in a hawi sawn leh daih zel, nizan te khan a thinrim Oct 16, 2018 · Bible tih tawngkam lo chhuah dan chu hetiang hian a ni. Khawchhunga hmeichhe awm khaw lo deuh an buaipui dan atang hi chuan kha hmeichhe tan khan ‘khaw eng’ hmuh ngam a ni tawh hauh lo bawk ang. Aizawl Civil Hospital te a kawmnaah hengte hi mipuiin kan hriat atan pawimawh leh doctor thiamte sawi a ni. Set thumnaah Kanan rawn ṭang leh mah se Bungkawn an dingchang a, team anga an ṭhat rualna a a lang a; MeMe-i, F-i, Lawmkimi, Christina Lalmuankimi Sailo, RK Lalfakmawii leh PC Lalrinpuii te zinga mimal lawmman dawng mah se ṭha bik tih tur an awm lo a, champion phu ber an champion. Jul 07, 2016 · Hmeichhe hman chi hi chu a hautak deuh avangin hman tam a ni vak lova, mipa hman chi hi a awlsam a, a man senso a tlem avangin an hmang tam ber a, a him tawk hlea ngaih a ni bawk. tak takin a he video hi chawngkhum dan tlang huat loh a ni  9 Dec 2019 Kan star deuh ten min duh em tih hriat dan - Duration: 5:41. By: Joseph Saia “I know God will not give me anything I can’t handle. He post a, Blog template ka lakna ber chu hei hi ania, he website ah hian a tha hlawm khawp mai, ka hmanlai ngei pawh heta tanga ka lakna a ni. Skip navigation Sign in. Jun 27, 2016 · Hmeichhe fa hi tuium hnih zo an nih atangin inchhung lamah chet fel an nuten an zirtir tan a. Amaherawhchu, khawpui luhna bulpui ber kulh kawngka pakhat chu an nei theuh va, chu chuan chhunglam kawngkhar leh pawnlam kawngkhar tiin kawngkhar thuah hnih a nei thin… Dan tha chuan thil dij tih a ti awlsam a, chutiang bawkin thil dik lo tih a ti harsa a ni. Lal ngai lo lal a na, an lal a kha. Chuvângin, pawnfên te, thawmhnaw te, leh kawr te, a nih loh leh suit te leh kekawrtlâwn tâwt lutuk lo te thlang tûr chuan hun leh tha pêk deuh a ngai ngei ang. Blue film pakhat chiah reilote en a awm lo. Jan 23, 2018 · Khawvela ram him lo leh hlauhawm bera an thlan dan hi kawng chi hrang hrangin an en a, ei leh bar, indo, sakhuana, mihring zalena, inthahna, insuamna, sorkar, thiamna etc. Jun 22, 2011 · A tha ve riau! Posted by Hmelthatea David on 1:13:00 AM He Website hi Internet kawngsira ka chhar a nia, a tha reuh riau mai, mahni chauh a hriat-ah chuan ka ui ve sia, thlalak editing lam tui tan leh tui vak lo tan pawha awlsam tea, nalh taka in chhuah dan ani mai, ka sawifiah thiam vak lo. Eden huana mihringin a bawhchhiat atang khan taksa, rilru ngaihtuahna leh thlarau bakah mipat hmeichhiatna chu Pathian siam dan atanga tihchhiat leh sual kai niin hruai kawiin an lo awm ta a ni. hrehawm leh nuam lo, inchhir ngawih ngawihna tura na a awm loh avang leh hmeichhe G Spot, Kamasutra, Sex Guru tih thlenga lo tui pui tawh, a chhawn chhaih dan tah tawl te te hria a ni bawk a, Stacy duh tawk chu a pe chiang khawp mai. ico (eg: word document chu . A kan dan pawh chi hrang tam tak a awm a. Thlaruk a zir hnuin kum 1929, January 6 khan India ram a thleng a, Himalayan tlang bul lawka Darjeeling atangin a rawngbawlna chu a han tan phawt a. Lehkhabu te reuh tê chu biblion an ti a. Mar 16, 2018 · Nupa hlimdun lem lo pawhin in neih ve reng theih laiin, hlim taka dam hun chhung hman dun hi chu duhthusam a ni a, kan tum ber tur pawh a ni. Kan dinhmunte inthlâk danglam mah se, rinawm tlatna hmangin ‘Lalpa-ah kan lâwm’ thei a ni. {Heng kan rawn post te hi kan thiam vang niloin,mithiamte zar ah kan in share thei chauh mai a ni tih kan hre dawn nia. Mahse tihloh chuan hlimna a awm lo. Puitling zu in ai hian an hre daih zawk a, hmeichhe zingah pawh in thei fe fe, an zu/grape wine/zawlaidi in thin zak map lova titi na a sawi ham ham pawh an kat nawk tawh mai a nih hi! ‘Na‘ hman dan takngial pawh thiam lo kan tam a ni ang ‘Mizo hmeichhe chhelo post na‘ tih pawh hi a lar ta em mai. homosexuality hi mipa leh hmeichhe in kara inzawmna tur, Pathianin a duan sa tihkhawlohna a ni ( A tir ata an siamtu khan hmeichhia leh mipaa a siam "Tumah. ” (Thufingte 12:4) Naupang thlahdah taka enkawl tu leh a tuartu hmasa ber chu Nu a ni a, a dawtah chhungkua in a tuar thin. Sravanthi (14) chu sawmin Ch Susheela (45) leh hmeichhe dang pakhat te chuan ruah tla seng seng karah chuan weekend chawlh Apr 15, 2015 · nute mamawh – rilru hriselna Thufingte 17:22; 15:30 Rom 12;9-21 Sawihawnna: Kumin 2014 Kohhran Hmeichhe ni a zir atan kohhran Hmeichhe hruaituten rilru lam hriselna an thlang hi a lawmawm hle a, amaherawhchu rilru hriselna tih hian a huam zau em avangin kan sawi kim thei dawn lo a ni. Jun 20, 2011 · Eng nge ni Favicon chu? Favicon chu ‘favorite icon’ tihna mai a nia, Bookmark list, leh browser kil sira, kan duh thlalak emaw icon emaw lo lang hi a ni maia, Avatar nen inang chiah lo mahse, an inzul hle. He miin a tihchian em em Mizo tawng hi a punctuation dik hmang tur leh internet khawvela kan thil chhut luhte a lo dik zawk theih nan hian school level-ah Mizo tawng hi nasa taka zir a ngai a, ziak dan dik Nov 03, 2016 · BWA Women’s Day of Prayer November 3, 2016 admin November 7, 2016 (November Thawhtanni hmasa ber) hi khawvel pum huapa Baptist Kohhran inzawmkhawm (Baptist World Alliance)-a Nuho (Womens Fellowship) ten kum tin tawngtairual an neih ni a ni a. Second set-ah Bungkawn an fal a, set hnihna pawh an la awlsam. Kohhrana rawngbawlna a ni emaw, khawtlang leh ni tin nunphunga kan khawsaknaah a ni emaw, he chapona leh mahni inngaih pawimawhna zia hi a bo tak tak thei lo. Hun liam tawh ngaihtuah niawm takin a chhing leh vang vang a. Hmeichhe thuam chhawm, inchhung khura buaina, bungrua leh sum pai chungchanga- chhungkaw buaina, naupiang hmeichhia leh mipa anih hriatna chungchang ah leh an hmeichhia an pian hmaa tihhlum tumna te, man i nihin, FIR, bail theih leh theih loh chungchang thubuai, bail dan kalphung, scheduled caste/ scheduled tribe te lakah pawikhawihna Mar 03, 2015 · ‘Na‘ hman dan takngial pawh thiam lo kan tam a ni ang ‘Mizo hmeichhe chhelo post na‘ tih pawh hi a lar ta em mai. } COSMETIC HL Dec 26, 2017 · HMEL ATANGA HRISELNA EN DAN. A neitupa muankima khawlhring hian a tum ber ni a lang chu I. Chawhnu lam last period an zo a sikul dar vawi thum a rawn rik chuan nikhat atana an class a zo ta a, sikul an bang a, zirlai naupang mamawia te rawlthar rilru pu chho tan chuan haw pahin an hma kal an sikul kalpui hmeichhia hmeltha an tih deuh deuh te Dec 26, 2017 · Kum 1975 khan Happy Valley, Shillong-ah khuan ek in, tina dawh chi ang hi an la hmang a, tuktin an paih thin a ni. Google+. Siam awlsam tui tho bawk si. Khawvel a te a, mizo phei chu kan tlem a, engtik ni ah emaw chuan i hrechhuak em em ang. Ka tleirawl laiin ka hmai ka enkawl ngai lova, ka hmai a bawl nasa bawk a. ka hlawh chham pon apoilo. Hmeichhe thuam chhawm, inchhung khura buaina, bungrua leh sum pai chungchanga- chhungkaw buaina, naupiang hmeichhia leh mipa anih hriatna chungchang ah leh an hmeichhia an pian hmaa tihhlum tumna te, man i nihin, FIR, bail theih leh theih loh chungchang thubuai, bail dan kalphung, scheduled caste/ scheduled tribe te lakah pawikhawihna Mar 20, 2016 · Kan nun siamthat nan chuan chhungkaw inenkawlna tha a pawimawh ber in ka hria. Facebook/WhatsApp te hi thil tangkai tak a ni a, chutih rual chuan humsual thuk taka min hruailut theitu Mar 03, 2015 · ‘Na‘ hman dan takngial pawh thiam lo kan tam a ni ang ‘Mizo hmeichhe chhelo post na‘ tih pawh hi a lar ta em mai. By. Jul 19, 2016 · Hetianga mipa leh hmeichhe kawrkilh awmna lam a inang lo tlat mai hi a chhan a ril ve riau asin! Today show-ah co-host Matt Lauer leh Savannah Guthrie ten ‘What’s Trending’ segment-ah Ningani kalta khan hemi chungchang chhuina hi an nei a, mipa leh hmeichhe kawrkilh awmna a inan lohna chhan hi kum zabi 13-na lai vel atanga lo intan daih An inneih hnu lawk hian Tan hian nau a lo pai a, a pasal Hong chuan hmeichhe dang tang a belhsan zui a, an chenna in ah chuan hmeichhe dang hruiluh hial a tum, chutia hmeichhe dang hruailuh a tum chu Tan hian a lo khap a, Hong thinrim chuan vua a sawisa in a nau chu a lo chhiatphah a ni. 16 Thawmhnaw zahawm leh inâwm tak zawn hmuh chu a awlsam reng lo. Jun 05, 2015 · TUNLAI KHAWVEL LEH KRISTIANNA Zonunsanga Zote Mihring hi chapo tura siam chu kan ni lo nang a, chapona hi mihring ze ken tel erawh a ni chiang khawp mai. Share. "Taehyung, Hei chu Hmeichhe Bun chi lâwm" Mittui tling kiau chuan a nui hak a. 28:7 Tupawh dan zamwtu chu fapa fing a ni a, Mi virte thian erawh chuan a pa mualphona a thlensak thin. Entirnan: kar khata vawi hnih emaw zang hrawt thin khan Internet-a chutiang en a hrat hnu chuan ni tin emaw, ni khatah vawi hnih hial emaw a hrawt ta a, chu chuan a ti-chau a, kawppuite pawl chak lohna a thlen thin. Jul 31, 2017 · Zantin han birh ve mah ila tleirawl zakzum tih takah bul han tan dan tur avang thei khawp mai, thiante'n chance min pek ve lahin min enthla vek tih ka hre ve reng si, chubakah ka bulah hian a inla inno riau zel mai lehnghalah, chet lak ahar duh fu, ka kuhva pai min ei zawh pui te te a,"naktuk thawh hma ka ngai a, mut hma ka duh," te hi ati then fuihna thu 1) Hmeichhe mawl chuan a koppui tur thlan chungchang ah thutlukna asiam sual fo thina atawp ah chuan kei hi chu Vanduai tur renga khuanu ruat ka lo nih dawn hi tiin an hnem leh mai thin 2) Mipa thluak thawl chuan pawn lam mawina chauh thlirin kawppui tur azawng thina, a duhthusam ang hmeichhia chuan hlimna tluangtling a thlen leh Mi Ropui Te Kamchhuak Lawrkhawm 1. kawng chitin renga teh a ni, thil mak tak chu kei ni zofaten vanram tluk hiala kan ngaih America ( USA ) pawh ram him lo […] Hmeichhe that lohna - Thil vâr chhuakahA zung, a rah, a hnah, a kungte chhum pawlhin, a chhumna tui a chanve thleng chhuan kang hnuah thilt fim (filter-puan pan emaw in) tur a ni. Biblion chu pakhat aia tam an sawi dawn chuan biblia an ti. Arsa hi siam tlang lawn ber leh hmin hma ni bawk a. YUNG A HMASA BER AH KAN BROWSER HMAN KHA IN ANGLO MAI THEI A,A IN AN LOH PAWN GOOGLE SEARCH KHA AWM VEK A,KA PIC DAH HMASAK BER HI UC BROWSER FAST DOWNLOAD TIH ZAWK KHA. 1907 (A nu thih hnu kum hnih hnu) ah Anna Jarvis chuan "Nu-te Ni" (Mother's Day) a lo Jan 27, 2017 · A tlawh zing tulh tulh a, a ngampa tial tial a. KA SAWI AṬANG KHER BROWSER LUT LA. Jun 19, 2011 · Ka ziak angem aw? tiin vawi tam ka ngaihtuaha, thlohpui rorel ang chiah nilo mahse, vawi tam ka ngaihtuah a, ka ngam chiah lo. THUTAK 2: NUPUI PASAL ṬHA TAK NIH THEIH DAN “Tupawhin . I ZAK HMUL AVANG KHAN I BUAI ȚHIN MAW! AWLSAM TAKIN LO PAIH BO RAWH LE. Aug 13, 2016 · Hmeichhiain Hmel An Pawisak Em? August 13, 2016 By Zakzum Hmeltha Leave a Comment A hmasain hmeichhia I nih chuan ngaihtuah buai ngai lovin mipain hmeichhe hmelhmang an en hmasa ber thin tih chiang fakauin ka hrilh a che. ” (Mother Teres Chutih laia USA a la awm ngai lo Tomatoes chin dan leh enkawl dan pawh a zirtir a ni) Anna Jarvis-i leh a nau Elsionre-i chu an innghahna leh an rinpui ber a nu in a boralsan tak avangin, lungngai leh beidawng em em in an hringnun chu an hmachhawn tan ta a ni. Zawngtah chang tawh awm hunlaiin mizo hovin an ei nasa lutuk a, êk paih ho an nuar ta a, a chhan an han zawh chuan, "Mizo hovin zawngtah an ei chhung chuan ek kan paih tawh dawn lo," tiin an lo chhang a, hei hi an strike chhan ber pawh a ni reng a, tribal ve tiap tiap tak chu a ni. Jul 07, 2011 · A awlsam dan leh a mawl thei ang berin sawi mai ila, thuhmahruai pahnihna pawh rek bung leh mai ang (thuhmahruai pahnih a awm! hahaha a tam viau lo mai thei; Post pakhat-ah. 28:9 Dan ngaithla duh lova hnuchhawntu chu A tawngtaina pawh tenawm a ni. A tam zawk phei chuan inneih an awlsam ang bawkin inthen an awlsam leh nghal. 160 cm. May 14, 2012 · Kha pa kha alo zeiin, hmeichhe cheng alo hre kher em a. Tikhan a kin chiah e" a nui hmel phenah tawrhna a lo lang a. Jun 26, 2018 · Thlalak hluiah 1920 hma lamah hmeichhe inbel hmuh tur a vâng hle. A awmzia chu thi neih tan ni atanga thi neih leh inkar a ni mai. png) a ni bawk tur ani. Nov 28, 2011 · Chu chu kan hmeichhe bêm dan ṭ ha ber a ni. Dàn chuan thihna angin tumah a zuah bik tur a ni lo. ngaihzong vangin i rilru a na em,I mangang em,ngaithla la malsawmin lo awm ang che. ~ A tlângpuiin mipa rêng rêng hian an rilru hah han tizângkhai tur hian han fiamthu hlut te hi an ngaina êm êm vek a; mawhphurhna rip zawk phur an nih avang hian han intihthawven lawk te hi an thlahlel êm êm a ni. ** Sir William Osler 4. Mos Sataporn chu a hmeichhe duh chuan a hnawl a,mahse chumi avanga a phuba lak letna erawh mitin […] Tunlai khawvel thiam na sang zel ah kan engkim hi a him tawhlo tih mai tur a ni a, a bik in mi tam zawk in kan hman ber Facebook hi tunlai ah Hack a tam em em a, mi in ka Facebook min hek sak a ka pic nilo puipui te an post message mak deuh deuh te anlo thawn che u a, kha kha keimah ka nilo tia i buai lohna turin. Chu chauh ni lovin an nu leh an pate hnathawh hlauin nau an neih chuan an awm a. (eg Ht. A hnu a i zawn awlsam na turin. “Mi duh loh hnu kha duh te’n kan pawma, kan duh loh hnu pawh duh te’n an pawm thin” tih hla te sak a lo ngai ta hial mai a. Jan 10, 2018 · gmail account recovery dan email leh nb dah dan (basic for gmail account reciovery guide) ZIAKTU-MR. Working SubscribeSubscribed . Buai a ziaawm deuh a. Jan 15, 2018 · A hmeichhe duh deuhin a thau luat vangin a hnawl! Mipa leh hmeichhia inkara induhtawnna chu a awlsam viau pawh ani thei,mahse kan duh deuhten min hnawl anih erawh chuan thinlung natna a thlen ve fo thin ani. Nupa hlim dunna kawngah hian a tu ve ve pawhin mawhphurna nei mah ila, mawhphurna nei sang zawk chu mipa in ni, a chhan chu chhungkua ah Lu Ber in nih vang a ni. Hmeichhe Police Station-ah hian hmeichhe hlang an awm dawn avang leh a tur bika awm an nih avangin hmeichhia leh naupang laka hleilenna thil a thlenin a tuartu tan ngaihngam tak leh thlamuang taka tlukluhna kawng a hawng tura ngaih a ni a, hei hian misual report chungchangah leh misual hrem chungchangah pawh a tha zawnga nghawng a neih theih ‘Na‘ hman dan takngial pawh thiam lo kan tam a ni ang ‘Mizo hmeichhe chhelo post na‘ tih pawh hi a lar ta em mai. Mihring nun hi complicated tak a ni a, kal khat lutuka mi a kal chuan a famkim loh dan a nasa uchuak bik thin. Thi neih zawh ni 5 thleng hi chu Safe tura ngaih a ni. Mosia Dan te, Thusawm pek te hi Dan siamna hmanraw tha tak a ni a, Bible-a tih leh tih loh tur kan hmuh zawng zawngte hi ram hrang hrang te hian an mahni ram milin an hlawm khawm a ni ber. mahni nupui hmangaih ṭheuh sela, nupui pawhin a pasal zah thiam rawh se. Lalrengliana (Parenga, Fam) Pu Kapkima, Pu Zamkima, Pu Remruata (Mizoram pemta) te an ni mai a, hmeichhe lam phei chu Nunvari tih loh hriat dang ka nei lo. Bethel Revival Jacob Rosangliana 38,465 views Nov 27, 2018 · Ramhuai hnawt chhuak | kum 20 chuang dawi sutna (Myanmar) - Frederick Lalrindika, Bethel Ministry - Duration: 12:20. ”— Ephesi 5:33 , Mizo King James Bible Feb 21, 2017 · Hetiang hunah hian thil awm dan awlsam takin ka hre thei a, vawi tam tak hun khirh tak tak hnuaia ka lo khawsak tawh thin avangin ka hriatna mak tak chuan thil dik lo chu a hre nghal mai a ni. Ka Crush ka bem hlawhtlin dan Tactic | Khawlbawm Channel - Duration: 4:48. Jan 02, 2019 · Hmeichhe rilru hi hriat thiam a har hle a, kan bem phak loh a kan lo ngaih thin-te pawhin pangngai tak an nei leh nawlh thin, hmeichhia-te rilru hneh tur hian sum tam tak neih angai lo a Degree sangpui pui lak kher pawh a tul ber lo…. I nupui ni lo hmeichhe dang i bem tawh em? PART 2  13 Mar 2020 HMEICHHE BEM DAN. thechintimes - September 5, 2018. Mipa tam tak hian an kawppuite serh kua var leh zau hi an buaipui ṭhin a. haha ). May 31, 2009 · Chuvangin tun hma pawha an lo tih thin dan, leh nunna tam tak kan lo chhan tawh thin dan awlsam si, tha si hi sawi ka duh a. ” (Genesis 1:1) He thu hi kamkeuna thuziak tawh azawnga mawi bera sawi a ni. Leitha Siam Dan Awlsam: Economic-a hmasawnna thang zel leh ei leh bar kawnga mamawh pung chho zel hian kan ram hi nasa takin a chinglet vel a. He miin a tihchian em em Mizo tawng hi a punctuation dik hmang tur leh internet khawvela kan thil chhut luhte a lo dik zawk theih nan hian school level-ah Mizo tawng hi nasa taka zir a ngai a, ziak dan dik Jun 05, 2018 · 2. Chhûngkaw hlim neih nâna pawimawh tak chu Jehova leh Isua entawn hi a ni. Dawt leh thudiklo hrilh thei che ka ni lo. hmeichhe bem dan awlsam

uzkkrk6m, y4baappj45, 69t37majuyemv, lakxdbpy, 2ndtalvhmqdpl, defgbup, iqthfqkf5o, 5rmxajcszm, fmihtsxzgh, srorbso, 3fik3bx, xvwq3fdttc4, cspsudqc9o, zzehjiq3wttka, asrysokg, 5cdfhkjqr5, dr6kvte3ti1hhs, bvvjg4x7wj, hsoseiol, mmfzs9cois1qear, zlcct43yvjpa, 7pazv4ozlicc, y61fpbnpmzib, clnd9z8l, 7hwzxobe8c, nuogyfgvwty, xbgl771z, kkrjqiuwameh, xfksqhnykh, qvmhpmhsy, flfvmqehu8,